Best Western and hotel
Att göra i Stockholm
Boka rum

Rum 1

OK
   
Här kommer personalens bästa tips på lite gott och blandat! Om du har andra tips som du tycker passar på vår sida, maila oss gärna på info@andhotel.se. Vi tar tacksamt emot roliga idéer så vi kan hjälpa andra gäster att planera en grym Stockholmsvistelse.

Bästa glassen

Gelato Sosta bar
Här serveras italiensk glass och man använder enbart naturliga smaker och färsk frukt. Det betyder att menyn varierar efter säsong. 
Adress: Sveavägen 86.
8 min promenad, 600m

Taverna Brillo
Restaurangen som också har en deli och glassbar. Glassen och sorbeten tillverkas på plats av naturliga råvaror och smakerna varierar från dag till dag. 
Adress: Sturegatan 6.
7 min promenad, 600m

StikkiNikki
En amerikanska som tillverkar fantastisk italiensk glass, konstigt kan tyckas men uppenbarligen funkar det bra. StikkiNikki finns på flera platser i stan men stället på Drottninggatan är närmast hotellet.
Adresser: Drottninggatan 90 B.
5 min promenad, 450 m 

Kungsholmens glassfabrik 
Det här stället är lite längre bort men absolut värt en längre promenad. Här finns otroligt många olika sorter och glassarna brukar vara STORA.
Adress: Pipersgatan 14
14 min promenad, 1,8 km

A.H Glassbar
Hit kanske du inte promenerar då stället ligger en bit bort på söder men om du bestämmer dig för att utforska detta område är saffransglassen en höjdare här!
Adress: Skånegatan 83 

Bästa burgarna

Flippin’ Burgers
Ägaren reste USA runt för att ta med de bästa knepen för den bästa burgaren tillbaka till Svedala.
Adress: Observatoriegatan 8
flippinburgers.se
1.2 km

Vigårda
Melker Anderssons Vigårda tar snabbmaten till nya höjder.
Adress: Norrlandsgatan 13
vigarda.se
1.6 km

Phil’s burger
Ny svensk hamburgekedja som satsar på kvalitet. Allt görs från grunden.
Adress: Flemminggatan 49
philsburger.se
1.4 km

Gnarly Burger
Hamburgehak som inspirerats av USA och Kalifornien och till detta används såklart svenska råvaror.
Adress: Rosalgsgatan 20
gnarlyburger.se
2.0 km

Restaurang AG
Stockholms bästa köttrestaurang som naturligtvis även har en burgare på menyn.  
Adress: Kronobergsgatan 37
restaurangag.se
3.3 km

Sevärda T-banestationer

Stockholms tunnelbana har varit i drift sedan 1950 och är känd över hela världen för sina många vackra och speciella stationer. Av de 110 stationerna i Stockholm har 90 stycken blivit målade och dekorerade av olika konstnärer.

Thorildsplan
Stockholms kanske finaste tunnelbanestation finns vid mysiga Thorildsplan på Kungsholmen. Konstnären Lars Arrhenius har gjort en retro- och tv-spelsinfluerade utsmyckning på utomhusstationen, med allt från Super Mario-svampar till Pac-Man-gubbar. Den här stationen blir man glad av!

Kungsträdgården

Den vackra slutstationen på blå linjen vid Kungsträdgården är Stockholms djupast belägna tunnelbanestation med sina 29,3 meter under havsytan. Den rikligt utsmyckade hållplatsen är nästan palatsliknande, och det går lika bra att kliva av här som vid T-Centralen om man har ärenden i city.

Stadion

Stadion i Stockholm är dekorerad med väggmålningar av regnbågar och diverse andra udda och färgstark tillägg. Detta speciella foto gör att stationen nästan ser ut som en isgrotta. En fantastiskt imponerande station att kika på! Vid utgången mot Stockholms Stadion kan man bland annat se den officiella affischen från OS i Stockholm 1912.

T-centralen, blå linje
Finns ofta med på listan "vackraste tunnelbanestationer i världen".  De övre stationerna är inget märkvärdigt men om du letar dig ned till blå linje finner du att väggarna är täckta av färggranna silhuetter av arbetare, för att hylla alla de många arbetare som gjort byggandet av stationen möjligt.

Rådhuset
Stationen vid Rådhuset är roströd vilket ger dig som ser dig omkring en rofylld känsla. De olika uppgångarna har olika roliga detaljer att beskåda. Eller vad sägs om ett rotfruktslager, ett skorstensfundament, en vedstapel, samt en 1600-talsliknande portal.

Each Best Western® branded hotel is independently owned and operated. © 2002-2018 Best Western International, Inc. All rights reserved.
Vi använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse